Desmitgadīgs Mac Baren Cherry Ambrosia

Sen šeit nebiju neko rakstījis, lai arī vienmēr pie sevis nosolos, ka nu pat kaut ko uzrakstīšu, bet tālāk par solījumiem tā arī nebiju ticis. Viss dēļ aizņemtības darbos un gaidītā ģimenes pieauguma. Straujajā dzīves ritmā, ar dažādiem jauniem pagriezieniem, vairs neatliek laika hobijiem un izklaidēm.

Tā, kādu karstu vasaras dienu, pārmaiņas pēc, biju izdomājis pieķerties sava pīpju skapja tīrīšanai un sakārtošanai, kur arī, paslēpušos aiz lielākām un mazākām kastītēm, tumšā tā nostūrī atradu šo tālajā – varbūt arī ne pārāk tālajā – 2008. gadā iegādāto tabakas maisījuma bundžiņu ar uzrakstu Mac Baren Cherry Ambrosia.


Uzreiz pēc iegādes, biju ar šo tabaku jau pāris pīpes izpīpējis un atcerējos, ka toreiz mani šis maisījums īsti neuzrunāja. Viens no iemesliem noteikti būs tas, ka man ne pārāk patīk aromātiskie tabakas maisījumi.

Bet visu pēc kārtas, sāksim ar maisījuma sastāvu. Tā pamatā ir noturēta Virdžīnijas tabaka un zeltainā Bērlija tabaka, kam pievienota klāt dāņu tipa melnā Kavendiša tabaka, kas sagatavota pēc Mac Baren īpašās receptes. Interesanti ir tas, ka tabakas maisījums ir palicis ievērojami tumšāks. Iespējams, laika gaitā bundžiņā norisinājies fermentācijas jeb nogatavināšanās process, kas izmanto Virdžīnijas tabakā esošos dabīgos cukurus.


Jāsaka, ka pēc šī ilgā laika, tabaka ir palikusi pasausa, bet ne tik sausa, lai to nevarētu pīpēt.

Pīpēšanai izmantoju Stefano Santambrogio Poker tipa pīpi, kam ir diezgan liela tabakas kamera. Kā arī, izmantoju 9mm filtru. Tabaku ielādēju ar parasto 3 slāņu metodi un tas nesagādā nekādas grūtības.


Garša, no tās, kādu es to atceros pirms 10 gadiem pīpējot šo maisījumu, ir ievērojami mainījusies. Virdžīnijas tabaka ir palikusi stipri maigāka un saldāka, Kavendišs ir kļuvis nedaudz “dūmaināks”. Ķiršu aromatizētājs vairāk atgādina nevis ķiršus, bet gan ķiršu brendiju. Aromatizētājs nav pazudis vai palicis vājāks laika gaitā. Liekas, ka pat sagaršojams ir rums.

Šo pasauso maisījumu jāpīpē lēni, jo darot to ātri, stipri uzkarst pīpe un rodas kondensāts.

Kopumā jāsaka, ka šis desmit gadīgais Mac Baren Cherry Ambrosia mani patīkami pārsteidza. Tabaka viegli pīpējas un var droši pīpēt visu dienu.

Stiprums: ★★★, Aromatizētājs: ★★★, Garša: ★★★
Mans novērtējums: ★★★

Sekojiet un ielaikojiet mūs: